Puppycursus

Deze cursus is bedoeld voor de puppy’s in de leeftijd van 9 weken tot 5 maanden bij aanvang van de cursus.

Vanwege de noodzakelijke inenting die de puppy normaal gesproken in zijn 9e week krijgt, wordt deze pas vanaf die leeftijd toegelaten op het terrein. Het is wel mogelijk om met een jongere pup in te schrijven, maar dan kan uw hond de eerste paar lessen niet mee. Het is wel noodzakelijk dat hun eigenaren vanaf het begin van de cursus aanwezig zijn. Dit om de aangeboden lesstof thuis al in de praktijk te kunnen brengen.

Op een speelse positieve manier, door het gewenste gedrag te belonen, worden de basisoefeningen aangeleerd. Spelenderwijs leert uw puppy de eerste beginselen van gehoorzaamheid. Zo zal uw puppy o.a. leren wandelen zonder trekken en commando’s als zit, af, sta en hierkomen. Maar ook dingen die de puppy mee zal maken tijdens een bezoek aan de dierenarts zullen worden getraind, zoals het laten betasten door vreemden. Hierbij staat de band tussen hond en baas centraal.

Voordat de cursus begint wordt er een gezamenlijke theorieavond gehouden om de nieuwe cursisten kennis te laten maken met de AKC, om uitleg te geven over onze methode en om vragen te kunnen beantwoorden.