Aaihondenproject

De AKC

Mensen met een ‘aaihond’ kunnen veel vreugde brengen bij bewoners van zorgcentra.

Het aaien van een sociaal dier verlaagt niet alleen de bloeddruk, maar is ook prettig en hartverwarmend. Het dier geeft liefde, warmte, genegenheid en aandacht aan de betrokkenen. Het sociale contact dat hierdoor ontstaat, alsmede de continuering hiervan, is van groot belang. Het aaihondenproject voorziet in een grote behoefte, want een huisdier kan ervoor zorgen dat bewoners van zorgcentra fitter, actiever en minder eenzaam zijn. In Amerika en Engeland wordt reeds enkele tientallen jaren succesvol gewerkt met dit soort projecten.

Het aaihondenproject van de AKC is opgezet in samenwerking met medewerkers van het Verzorgingshuis Casa Bonita. Dit is een verpleeghuis in Apeldoorn voor mensen met een somatische en/of psychogeriatrische (o.a. dementerenden) aandoening.

Om de twee weken gaat er een groepje honden met hun bazen op bezoek bij bewoners van Casa Bonita. De belangstelling van de bewoners is altijd erg groot. Indien u geïnteresseerd bent in het aaihondenproject kunt u zich voor informatie hierover wenden tot: Miriam Elferink, telefoon: 06-19066483.