Behendigheid Beginners

In de cursus Agility Beginners maken baas en hond kennis met de toestellen. Met hulp van de instructeur leert u de hond over sprongen, een breed of door een band te springen, een schutting, kattenloop of wip te nemen en door tunnels en slurf te kruipen of te rennen. En natuurlijk maken we een begin met het aanleren van de palen (slalom). Die wordt, samen met de wip, gezien als een van de moeilijkste toestellen in de agility.

De nadruk in deze cursus ligt op het aanleren van alle toestellen op een veilige en leuke manier. Als baas leert u hoe u uw hond stimuleert, helpt en begeleidt. Daarnaast leert u de eerste beginselen van het sturen van uw hond als er meerdere toestellen na elkaar genomen worden.

Einddoel: honden hebben geleerd alle toestellen correct te nemen op aangeven van de baas. Honden kunnen een aantal toestellen na elkaar nemen en bazen kunnen deze serie van toestellen goed aangeven. De sprongen staan deze hele cursus nog erg laag omdat wij veiligheid, zekerheid, motivatie en snelheid belangrijk vinden. Aan het eind van deze cursus is er geen examen.