Beginnerscursus

De beginnerscursus is geschikt voor honden vanaf 5 maanden die nog niet eerder een cursus hebben gevolgd bij AKC, zoals honden die uit het asiel komen en herplaatste honden. Deze cursus bevat dezelfde oefeningen als de puppycursus waarbij er rekening mee wordt gehouden dat er bij deze honden al sprake kan zijn van verkeerd aangeleerd gedrag. We helpen dan bij het ombuigen van dit gedrag naar gewenst gedrag.  

De theorie die tijdens de cursus behandeld wordt is het ontstaan van gedrag, herkennen en interpreteren van lichaamstaal en leerprincipes van de hond. In het praktijkgedeelte wordt de nadruk gelegd op relatie baas–hond, hond–hond interactie en het aanleren van de basiscommando’s. De oefeningen die o.a. aan bod komen zijn: aandacht, zit, af, hierkomen, wandelen zonder trekken en beheerst spelen met de eigenaar. Als u de beginnerscursus hebt gevolgd kunt u doorstromen naar een A-cursus.

Voordat de cursus begint wordt er een gezamenlijke theorieavond gehouden om de nieuwe cursisten kennis te laten maken met de AKC, om uitleg te geven over onze methode en om vragen te kunnen beantwoorden.